imagine stire

HC Zalau - CSM Roman 25-18 (10 – 8)

HC Zalău a debutat cu dreptul în returul Ligii Naţionale de handbal feminin şi este la a şasea victorie consecutivă, dintre care, trei au fost obţinute în campionatul inter, iar celelalte trei, în cupele europene. Echipa condusă de Gheorghe Tadici a dispus joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 25 – 18 (10 – 8) de CSM Roman, formaţie condusă de Dumitru Muşi.
Zălăuancele au avut un început ezitant de meci, ratând o serie de ocazii, unele dintre ele, din situaţie de “unu la unu”. HC Zalău a marcat primul gol al meciului abia în minutul opt, când tabela arăta 2 – 0 pentru romaşcane. Scorul a devenit egal după un sfert de oră, 3 – 3, dar Romanul a trecut din nou în avantaj. A fost ultima dată când oaspetele au condus pe tabelă. Echipa lui Tadici a înscris de patru ori consecutiv, ducând scorul de 7 – 4 în minutul 22. După prima jumătate de oră, diferenţa pe tabelă era de numai două goluri, dar, în partea a doua, echipa a avut o evoluţie mai bună pe faza de apărare, iar Paula Vişan a fost, din nou, exemplară în poartă. Handbalistele zălăuane s-au desprins pentru prima dată la şapte goluri în minutul 48, 20 – 13, diferenţă înregistrată şi la finalul partidei.
“Aveam nevoie de victorie ca de aer, pentru că orice punct este foarte important în economia clasamentului. Fetele au început mai prost acest joc, dar şi-au revenit la timp. Din minutul 14, echipa a început să joace cam ceea ce trebuie. Paula a fost şi astăzi handbalista exponenţială a echipei, a apărat şi câteva aruncări de la de la şapte metri, dar şi aruncări de “unu la unu”. Aş putea spune că Paula a fost 55 – 60 la sută din echipă. Este adevărat că au existat şi o serie de greşeli din partea fetelor, dar în repriza a doua am jucat mult mai bine şi, din punctul meu de vedere, plusul de pregătire fizică, pe fondul căreia se rezolvă şi partea tehnico-tactică, şi-a spus cuvântul. Mă aşteptam la o replică mai puternică din partea Romanului, dar şi evoluţia Paulei le-a dat planurile peste cap. Ne-am apărat foarte bine în repriza a doua. Acum trebuie să ne recuperăm cât mai bine pentru jocul cu Larvik”, a declarat Gheorghe Tadici.
În urma victoriei, handbalistele zălăuane se menţin pe poziţia a cincea în Liga Naţională, cu 25 de puncte, iar CSM Roman rămâne pe locul nouă, cu 18 puncte.
HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen – Roxana Rob (9), Ana Maria Dragut (6), Dana Abed Kader (3), Larisa Tamaş (3), Valentina Panici (2), Raluca Irimia (1), Diana Nichitean (1), Cristiana Nica, Claudia Constantinescu, Ana Ciolan şi Andrada Trif. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici.
CSM Roman: Viktoryia Tymoshenkova, Andreea Polocoşer – Jasna Toskovic (8), Alexandra Iovănescu (3), Carmen Stoleru (3), Anamaria Iuganu (2), Ana Sousa de Deespirito (1), Ionela Dinu, Loredana Vârtic şi Mihaela Stănescu. Antrenor: Dumitru Muşi

Vezi toate stirile

Urmatorul meci

Stema Gloria Bistrita
VS
Stema HC Zalau

1 Septembrie, ora 0:00

Bistrita-Nasaud

Etapa 1

Clasament echipe

L Echipa Pct
1 CSM București 73
2 CS Rapid București 64
3 CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 60
4 HC Dunărea Brăila 59
5 SCM Râmnicu Vâlcea 49
6 SCM Universitatea Craiova 35
7 SCM Gloria Buzău 34
8 CSM Corona Brașov 32
9 CS Minaur Baia Mare 31
10 CS Măgura Cisnadie 31
11 CSM Tg. Jiu 30
12 HC Zalău 23
13 CSU Stiinta Bucuresti 0
14 CS Dacia Mioveni 2012 -7
Logo EHF
Logo EHF